Real Sociedad forlater Barcelona med mer enn bare mat for tanke

Seks ganger Barcelona hadde vært å møte Real Sociedad i ligaen (syv inkludert en Copa del Rey-tegning) og de hadde mistet fem og ikke vunnet en. På søndag kveld inkluderte Barcelonas lag bare en spiller som var der da de sist gikk og vant – Leo Messi var 19 den dagen – og løpene ble utvidet til åtte. Messi, 29 nå, scoret men seks minutter før det hadde Willian José og en 1-1 draw forlot sin side seks poeng bak Real Madrid seks dager før clásico. Det er noe om dette stedet, ok: Real Sociedad har vært i andre divisjon siden, men fortsatt fortsetter det. “Et mirakel,” Luis Enrique kalte det. Barcelona scrape tegner for å forlate Gerard Piqué despondent før El Clasíco Les mer

I sin første sesong mistet laget 1-0 her; Messi var på benken og Luis Enrique så ut som han var på vei.Den sportslige regissøren Andoni Zubizarreta ble sparket, hans assistent Carles Puyol gikk og valg ble kalt; lederen innrømmet at hans stilling hadde “svekket” og han virket lite sannsynlig å vare mye lenger. Det var slutten, eller så syntes det; det viste seg å være Betclic begynnelsen. I hans andre sesong mistet Luis Enriques lag 1-0 igjen, uken etter nederlag i clásico: plutselig hevdet overskriftene “det er en liga!” Og det var også. Til slutt var det Barcelonas, men som Gerard Piqué sa det, måtte de vinne det to ganger. Og nå i denne, hans tredje sesong, tegnet Barcelona.

Det var i hvert fall en forbedring, et halm til kobling på.Det kunne vært verre, bare etterpå insisterte Barcelona-treneren: “Verre, umulig.” I de fleste av de andre spillene var det en slags unnskyldning, selv om en svak en-spillere slått ut, større spill opp neste eller bare borte , ikke så mye i spill, et snev av uflaks kanskje. Ikke denne gangen; denne gangen hadde søndag morgen overskrifter kalt det en “endelig” et spill de måtte “vinne ja, eller ja”, bare for at det viste seg å være et spill de var heldige ikke å miste.Luis Enrique kalte det ikke et “mirakel” fordi han hadde et tap for å forklare hvordan Barcelona ikke hadde vunnet igjen; Han kalte det et mirakel fordi denne gangen hadde han et tap for å forklare hvordan de ikke hadde mistet igjen. More info here

For å snakke om et poeng som er oppnådd, er det å snakke om et mirakel, sa han. “Forskjellen mellom lagene var så stor at tegningen er nesten et mirakel. Vi tok et poeng fra et spill som var praktisk talt umulig å få et poeng fra. Bytt skjortene, og du ville ikke tro at det andre laget var Barcelona. De var uendelig bedre enn oss.Vi har aldri vært så dårlige som en motstander som vi var i kveld. “Stoppet side ble Piqué spurte om resultatet var om det beste Barcelona kunne ta fra spillet; hvis de til slutt måtte være fornøyd med uavgjort. “I Barcelona er det veldig sjelden at du kan si det, men ja,” svarte han.

Barcelona ble ikke slått, men de ble slått av. Alle var enige om at dette var et “bad”, Eddie Murphy snurret i karet. Real Sociedads første sjanse kom etter 88 sekunder; Barcelona hadde ikke skud i 38 og et halvt minutt. Da hadde la Real tatt åtte av dem. Mulighetene var racking opp. Det var 5-0 i hjørnene etter 23 minutter, 8-0 ved halv tid. Barcelona kunne ikke finne en vei ut; blokkert i hjørnet, ikke i stand til å unnslippe, knapt kunne puste, det var alt de kunne gjøre for å henge på.Det gikk ikke opp heller. Luis Suárez, Messi og Neymar alle ferdig med to skudd; Esteban Granero avsluttet det med en mer enn det. Og han hadde bare kommet på det 85. minutt. Facebook Twitter Pinterest Luis Enrique under spillet. Foto: Vincent West / Reuters

Bollen fløy på Marc-André ter Stegen fra hele stedet; Fotballspillere i blått og hvitt flyr også, lukker Barcelona ned, spiller av spiller og deretter racing utover dem. Tar ballen fra dem og spillet til dem. De vant besittelse flere ganger i Barcelonas halvdel enn i sine egne. Det var en stampede; rask, asphyxiating, presisjon å gå med tempoet. Åtte forskjellige spillere hadde muligheter, og ved slutten av kampen hadde la Real vunnet hver stat, bortsett fra – pedanter – den eneste staten som virkelig teller.Ballbesittelse 52-48%, skudd 17-10, skud på mål 8-2. De forsøkte flere passeringer og fullførte en høyere andel av dem.

Fotballkalendertrolleren Mr Chip bemerket at dette var første gang et lag hadde tatt et poeng fra Barcelona og tatt i besittelse fra dem også siden de falt fra hverandre og etter å ha gitt opp lenge tok Madrid pasillo ut av dem tilbake i mai 2008. Det burde Betclic bonusz vært mer enn en. “Før kampen, ville vi ha tatt et poeng, men akkurat nå smaker det ikke så mye,” sa Carlos Vela etterpå. Hans side hadde scoret en, en annen feil utelukket for offside, og han traff stolpen og traff stolpen. Han var fortsatt grinning, skjønt. Så var David Zurutuza. “Det var et mål, og du vet det,” tweeted han.

Åh visste de. “Det vil være vanskelig å vinne ligaen slik,” sa Piqué.Han snakket om en mangel på holdning – noe som ikke gjorde så mye, takk Luis Enrique, som foreslo at under tonehils intervjuer spillerne mangler lucidity når kanskje det de egentlig mangler er noen som har hatt muligheten til å fortelle dem hva de skal si til sørg for at de er på meldingen. Barcelona var bare ikke der ute i første halvdel, sa han. Andrés Iniesta, uerstattelig, er fortsatt uegnet, Aleix Vidal var på sin bryllupsreise etter å ha blitt gift på fredag ​​- ja, virkelig – og Vela innrømmet at la Real benyttet seg av at “tre av spillerne jobber mindre”.

Men det er ikke holdning, i det minste ikke bare; det er også ideer. Spille. Dette var ikke en engang; det var gjentatte temaer her. Presset begynner å betale for motstandere. Laget så ofte definert av midtbanen hadde ikke en for mye av spillet.Sergio Busquets, ser at hans forbipasserende alternativer forsvinner i avstanden, klarer å se dårlig ut og kontrollen er borte. Barcelona har falt 12 poeng denne sesongen, og de kan ha falt mer. I Sevilla, i Valencia. Her, fremfor alt.

Og det er det andre, altfor ofte glemt når det gjelder å analysere Madrid og Barcelona: deres motstandere. “La Real ville ikke gi oss inn i spillet, de presset fantastisk, skapte numerisk overlegenhet på vingen og innsiden, og skapt sjanse etter sjanse,” Luis Enrique sa. Deres trener, Eusebio, var et indirekte offer for denne fixturen to sesonger siden: på den tiden var han teamleder i Barcelona B; Luis Enrique overlevde Zubizarretas avgang, men han gjorde det til slutt ikke.Mange var unimpressed med ham, men han innrømmet at han kunne se “ingen grunn” hvorfor de ble kvitt ham. “Vi spilte bra; Vi prøvde å presse motstanderne og ta ballen av dem; kanskje vi fortjente litt mer, sa han.

De gjorde det sikkert, alle enige om. Eusebios lag var flott. Var? Er. Hvis dette ikke var engang for Barcelona, ​​var det heller ikke engang for la Real heller. Dette var forskjellig fra de andre tider – en kamp, ​​et øyeblikk, blant relativ middelmådighet. Deres ligaposisjoner under denne løp lyder: 15., 12., fjerde, syvende, 12., niende. Bare i den fantastiske 2012-13 sesongen da de hevdet et Champions League-sted, var de konsekvent imponerende utøvere. Facing Barcelona var en sjanse til å vise hva de kunne gjøre. Kunne, men vanligvis gjorde det ikke. “Vi er klar over potensialet vårt,” sa Willian José.Da David Moyes overtok, trodde klubben at de trengte en tøff leder for å få noe ut av underpresterende spillere. Det fungerte ikke. Facebook Twitter Pinterest Lionel Messi kjemper for å gjøre innrømmelser for Barça. Foto: Javier Etxezarreta / EPA

Det fungerer nå. “Teamet vil spille slik jeg føler meg som trener, slik jeg følte meg som spiller,” sa Eusebio da han overtok. “Min ide er et spill basert på kontroll, godt angrep, defensiv balanse og intensitet.” Han spilte under Johan Cruyff og beskriver seg som “Cruyffist” og han har koblet seg til hans lag. Det er nydelig for spillerne å nyte det på banen. som hjelper dem til å vise sitt beste, sier han. Han vil at laget hans skal presse høyt, å angripe, for å ha ballen.I fjor slo de Barcelona også, men det var for tidlig å gjenskape det ofte; i år innrømmet han at det er “annerledes”. Ideen er klarere, mer assimilert; På søndag kveld gjorde de alle de tingene han vil at de skal gjøre. Men det var ikke bare dette spillet. “Han tror på sin måte å leke på, og han har overbevist oss om at dette er den riktige måten,” sa Xabi Prieto.

På tirta av denne kampen samlet El Diario Vasco sammen Eusebio og John Toshack – eller en waxwork-modell av John Toshack, uansett. “Han gjør en god jobb,” sa walisiskmannen. Over i Barcelona var Luis Enrique også imponert over la Real som en side med en “god struktur”, en som ville “presse 100%”.

På søndag kveld spurte Cadena Ser-radiostasjonen om la Real spilte den beste fotballen i Spania. Svaret kan vel være ja.I AS mandag morgen ble de beskrevet som det beste laget i landet, “pund for pund”. El País sa at det var de, ikke de besøkende, som var Barcelona på søndag kveld. Det er noe av det 2013-laget, ikke minst med Prieto som spiller en rolle inni ikke utenfor. Antoine Griezmann er gått, men Asier Illarramendi er tilbake – og konformabel nå, bosatt seg bort fra Madrid – og Vela smiler igjen; En gang på vei ut av klubben og ut av landet, har han blitt gjenopprettet for årsaken. Yuri Berchiche flyr. Ved siden av Illaramendi, David Zurutuza, som ikke gikk på med Moyes og som savnet mer enn 40 kamper de siste to sesongene gjennom skade, er passform og i sin beste form. Fremfor har de endelig signert en angriper som lykkes.William José fikk målet på søndag kveld.

Til slutt var alt det som ble oppnådd, et uavgjort som avsluttet en fire-vinnende løp, og etterlot dem i femte, et poeng bak Atlético. Hadde de vunnet – og de burde ha gjort – de ville ha vært bare ett poeng bak Barcelona. De har samlet 16 av de 21 siste poengene, etter å ha spilt Atlético og Barcelona i den perioden; dette er ingen fluke. “Hvis vi spiller som vi gjorde i kveld, skal vi vinne mange flere kamper,” sa Vela. Nylig har de vært: dette var deres beste ytelse, men ikke en isolert. En forestilling som sendte Barcelona hjem igjen. San Sebastián er ikke et sted hvor Luis Enrique ville gå for å se et spill, men ikke betale ham noe. Du burde. Maten er god der. Fotballen er too.Talking poeng