Til slutt var det Southend United

Det var mulig å lyse opp i “Grace Athletic”, som han scoret 37 mål i sesongen 2003/04. Ja, det var bare en hidtil uset Isthmian fotball liga, men klubbene over la merke til talent. Northampton Town tilbød 100.000 pund, etterfulgt av Swindon og til og med Charlton fra Premier League. Men Eastwood bodde i Grace, og fortsatte å score hver gang.

Til slutt var det Southend United som fikk sin oppmerksomhet. I utgangspunktet overført her på lån for å erstatte de skadede spillerne på basen, tilpasset Eastwood raskt og begynte å gi ut mål. “Swansea”, og deretter “Scunthorpe” og “Oxford” – den walisiske fortsatte å danne, og trener Steve Tilson hadde ikke annet valg enn å signere det.

Det var en rask økning av en 21 år gammel semi-profesjonell klubber spiller. Eastwood scoret 20 mål i ligaen og hjalp klubben med å klatre 13 stillinger. Takket være seier mot Northampton og Lincoln, steg Southend til League One, og så vant umiddelbart første plass i den nye divisjonen – alt takket være den nyopprettede stjernen. Ingen forventet en slik rask vekst uten noen alvorlig investering.

Det begynte å virke som Eastwood er et enormt potensial, da han fortsatte å score uten å nøle i en liga der han fant seg. Som et resultat, 23 mål og tittelen på toppscorer i divisjonen. 25 i alle turneringer – en rekord som laget ikke har brutt.

Før Gareth Bale var Freddy Eastwood. Det viktigste håpet om Wales, som nesten alle har glemt

Angriperen ble til en stjerne, og derfor ble det gitt oppmerksomhet til ham utenfor fotballbanen. Fans var fascinert av hvor stolt han tilskrev seg til antall rumenske sigøynere, og legender om hvordan han kommer til stadion på en hest spredt rundt stadion, blir chants og lokal folklore.