Jess Varnish “sjokkert” av British Cycling saken på Shane Sutton

Jess Varnish innrømmet at hun var “sjokkert og opprørt” og ville appellere til funnene av en intern undersøkelse utført av British Cycling etter at det bare oppsto en av de ni anklagene hun gjorde mot tidligere teknisk direktør Shane Sutton, ble opprettholdt. I oktober bekreftet britiske sykling påstandene fra Varnish at Sutton hadde brukt “upassende og diskriminerende språk” mot henne uten å gå inn i de finere detaljene i undersøkelsen.Men hele rapporten, som ble lekket onsdag kveld, viser at bare en påstand – at Sutton brukte ordet “tisper” – ble opprettholdt. Sane Sutton: tøff snakkende australsk for hvem konflikten var aldri langt unna. Les mer

De mer alvorlige anklagene mot den australske – blant annet at han fortalte at Larn skal “fortsette med å ha en baby”, diskriminerte kvinners ryttere ved ikke å distribuere utstyr like i gruppen og hindret karrieren til kvinnelige ryttere etter at de hadde forlatt programmet – ble ikke opprettholdt.Sutton ble også regnet for ikke å ha brukt “C-ordet” eller “sheilas”, ved den interne undersøkelsen.

Den 59-årige gikk ned i april, så dommen fra den interne undersøkelsen hadde ingen betydning på jobben sin, men han har siden hevdet å ha hatt skade på grunn av å ha fått beskjed etter å ha blitt anklaget for mobbing og sexisme. Den lekkede rapporten ble møtt av forferdelse av Varnish, en talentfull sprinter som snakket om kulturen i British Cycling etter å ha gått glipp av valg for Rio-OL. Hun sa: “Jeg er sjokkert og opprørt av disse siste nyhetene og har bedt min advokat å appellere funnene av den interne undersøkelsen på mine vegne.Etter å ha gitt betydelige bevis for å sikkerhetskopiere klagerne mine, for nå å lære at flertallet ikke ble opprettholdt, var hjerteskjærende. “Jeg har bedt om fra British Cycling den fulle undersøkelsesrapporten for å forstå hvorfor vekten av bevis fra meg og andre var ikke tilstrekkelig for styret til å opprettholde mine klager. ”

En separat uavhengig gjennomgang av British Cycling blir utført etter at andre ryttere, inkludert Victoria Pendleton og Nicole Cooke, hevdet at det var en kultur av sexisme og mobbing i organisasjonen mens Sutton var ansvarlig.Han har også blitt anklaget for å ringe paracyklister “wobblies” og “gimps” og den malaysiske syklisten Josiah Ng “Boatie”. Det er forstått at ingen av disse kommentarene, som Sutton fortsetter å nekte, ble vurdert av den interne undersøkelsen.

Utfallet av rapporten vil legge ytterligere press på British Cycling. Det forventes å stå overfor sterke spørsmål om bruken av terapeutiske bruksfritak i idretten i kjølvannet av lekkasjen til Sir Bradley Wiggins medisinske poster når flere av sine eldre medlemmer fremtrer foran kultur-, media- og sportsvalgkomiteen 19. desember .

more: http://oddsbonusnorge.com